- Aktuality
- 1. 9. 2023
- Autor: Agentura personalistiky AČR
Vzdělávání příslušníků proviantní služby
Proviantní služba rezortu MO nabízí ve spolupráci s MŠMT vzdělávací program profesní kvalifikace kuchař. Program je tvořen 16 studijními moduly, které splňují požadavky na znalosti a dovednosti profesní kvalifikace příprava teplých pokrmů (65‑001‑H).
Vzdělávací program umožňuje získat profesní kvalifikaci nově rekrutovaným vojákům zařazeným na pozice mladší kuchař, starší kuchař nebo pracovník proviantní služby, kteří nemají potřebné odborné vzdělání (nemají výuční list v oboru, ale mají předpoklady a zájem stát se vojenským kuchařem).
Po absolvování vzdělávacího programu na Střední škole gastronomie, farmářství a služeb Jeseník získáte profesní kvalifikaci kuchař a po doplnění dalších odborných kurzů u Velitelství výcviku – Vojenské akademie Vyškov (příprava stravy na polní proviantní technice a schopnost tuto techniku obsluhovat) odbornost vojenský kuchař.
Dosažená profesní kvalifikace kuchař vám navíc umožní po odchodu do zálohy (po doplnění ostatních profesních kvalifikací a absolvování jednotné závěrečné zkoušky) získat výuční list v oboru.
#ProfesniKvalifikaceKuchar